WinterWakker start met verlichting van Sint-Lamberutuskerk

WinterWakker start met verlichting van Sint-Lamberutuskerk

Foto: W&F

Ekeren - Het district Ekeren geeft op vrijdag 1 december het startschot van zijn campagne WinterWakker. Om 21.10u wordt de nieuwe verlichting van de Sint-Lambertuskerk aangestoken. Vooraf is er een optreden van de C-koren en lokale verenigingen.

Tijdens Lambertus Verlicht huldigt het districtsbestuur de nieuwe kerkverlichting feestelijk in met een hartverwarmend spektakel. De kerkomgeving baadt in een magische sfeer. Er zijn foodtrucks, vuurmanden en nog veel meer. Elke aanwezige krijgt een gratis kopje soep. Het evenement is een samenwerking met de C-koren en Labore et Constantia. Het programma start al om 20u in de Frans Harrewijnlaan (parking kerk). Tussendoor blazen trompettisten van Labore et Constantia korte aankondigingen. Het district koos bewust voor een mix tussen lokale verenigingen en externe acts.

De nieuwe uitlichting van de Sint-Lambertuskerk bestaat uit 29 led-grondspots, 4 led-lines en 13 led-spots type sculpdot. Eandis zorgde voor het ontwerp en de uitvoering. Het district investeert hierin 120 157,69 euro. De investering past binnen de beleidsdoelstelling om alle openbare verlichting duurzaam te vervangen en onderhouden en gebeurde in samenwerking met het kerkbestuur.  

Lambertus Verlicht is de eerste activiteit in het kader van WinterWakker 2017. Het volledige programma is te vinden op website van Ekeren.

http://www.ekeren.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio