Broeders van de Gezoden Worst bereiden typisch Antwerps gerecht

Fijnkostslager Luc Peeraer toont de nieuwe broeder Ruben Deproost hoe het moet. Foto: W&F

Ekeren - Ruben Deproost (20) is het nieuwste lid van het Broederschap van de Gezoden Worst. Het broederschap heeft tot doel een vergeten bereiding opnieuw in de belangstelling te plaatsen. De broeders verzamelden tot vorig jaar bij slager Jan Kerschots om dit typisch Antwerps gerecht in de belangstelling te brengen.

Na de pensionering van Kerschots stelde fijnkostslager Luc Peeraer zijn atelier in Mariaburg ter beschikking van het broederschap. Voorzitter Bart Maertens dankte Jan Kerschots en zijn echtgenote Vivianne voor de jarenlange samenwerking.

En zoals de traditie het wil, werd een nieuwe broeder met het nodige vocht tot het genootschap toegelaten. Ruben Deproost heeft geen slagers ambitie. Hij studeert elektromechanica. Toch volgt hij in zijn vrije tijd het spoor van vader en oom die beiden lid zijn van het broederschap.  “Gezoden worsten kennen de meesten nog uit onze jeugd”, zegt de voorzitter. “U vindt het nog wel hier en daar, maar onze bereiding is uniek.”

De broeders moeten trouwens plechtig beloven het geheim nooit prijs te geven. Later op de avond trokken de broeders naar café De Notenboom in Ekeren, waar de bezoekers van de net bereidde worst mochten proeven.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio