Vlijtige Liesjes helpen weeshuis in Zambia

Maria Verbist (links) en Mieke De Bats. Foto: W&F

Ekeren - De Vlijtige Liesjes, een groep van een tiental dames, organiseert ieder jaar in de Mariakapel een geschenkenbeurs. In hun vrije tijd houden de dames zich bezig met onder andere Pachwork,het maken van tafelkleden,het ontwerpen van knuffels,wens- en andere kaarten en kerststukjes.

De opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van Makeni in Zambia. De stichting vangt kinderen op van ouders die aan aids zijn gestorven. In het weeshuis krijgen de kinderen onderwijs en medische zorgen. Maria Verbist uit Ekeren is een van pioniers van het initiatief. In de jaren zeventig verbleef ze samen met echtgenoot, die consul was, in Zambia. Maria Verbist gaf er les aan volwassen vrouwen.

Maria Verbist en de Vlijtige Liesjes onderhouden nauwe contacten met  het Makeni Ecumanical Centre. Op regelmatige basis brengen Maria en Mieke De Bats, coördinator van de Vlijtige Liesjes, een bezoek aan het centrum.  “Door mensen ter plaatse op te leiden en te laten participeren in de werking, geeft hen de kans zich later verder in te zetten voor de Zambianen.”, zegt Mieke De Bats.  

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio