Al meer dan 650 bezwaarschriften en 1000 handtekeningen voor Red Hoekakker

Al meer dan 650 bezwaarschriften en 1000 handtekeningen voor Red Hoekakker

Het protest tegen de verkaveling van Hoekakkers in Ekeren-Donk leeft. Het pak bezwaarschriften weegt inderdaad zwaar. Foto: W&F

Ekeren - André Didden, woordvoerder van het Buurtcomité Hoekakker, trekt dinsdag met 425 bezwaarschriften en met meer dan 700 handtekeningen op papier naar de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro). Dit aantal wordt verhoogd met bezwaren die digitaal werden overgemaakt. Tot 22 december kunnen Donkenaren nog digitaal bezwaarschrift indienen.

Projectontwikkelaar Vooruitzicht en huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning, die eigenaar zijn van 18 hectare groot gebied Hoekakker, plannen de bouw van 360 wooneenheden, appartementen en eengezinswoningen met mogelijk uitbreiding tot 450. Dertien hectare van Hoekakker zou parkgebied worden met waterpartijen. Het buurtcomité Hoekakker, gesteund door een grote meerderheid van de bewoners, willen het landelijke karakter van de streek behouden en verzetten zich tegen de plannen van Vooruitzicht en De Ideale Woning.

“We schatten dat er zeker meer dan 650 bezwaren en 1.000 handtekeningen, met de steun van de 1.272 ondertekenaars van de petitie die al enkele maanden loopt, bij Gecoro zijn toegekomen”, zegt André Didden. “We konden en kunnen nog altijd rekenen op de steun van LENORA (Leefbare Noordrand Antwerpen) en Red de Voorkempen.

http://www.hoekakker.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio