In 2018 is er nog veel werk aan de winkel

Aan het einde van de perrons komt de fietstunnel boven. Foto: W&F

Ekeren - In het jaar van de gemeente-en districtsraadsverkiezingen valt het leven allerminst stil in Ekeren. De grootse werken in het centrum zijn eind februari achter de rug. Op andere plaatsen starten dan weer andere belangrijke projecten.

Begin februari gaat de spade in de grond voor de aanleg van een voetgangers- en fietstunnel onder de spoorlijn A27, Antwerpen-Essen. De tunnel vervangt de overweg aan de Weerstandersstraat. Die sluit na het ingebruikname van de tunnel. Vanaf maart wordt De Bist volledig heraangelegd. De riolering wordt vervangen, er komen degelijke fiets- en voetpaden en een nieuw wegdek.

Nog voor de zomer komt er een sportplek ter hoogte van Villa Geniets in de Veltwijcklaan. In de plaats van het oude basketbalveld komt er een mini skatepark. Recreatief basketballen kan er nog altijd. In juni starten in Sint-Mariaburg rioleringswerken in delen van de Nijverheidslei, Frans Standaertlei en het Van de Weyngaertplein. Nog in Mariaburg wordt het na de heraanleg veiliger fietsen op de viaduct over lijn A27. Ook de trappen naar het station worden vernieuwd. Deze werken starten in september.

In Ekeren-Donk wordt het parochiecentrum afgebroken. In de plaatsen komen assistentiewoningen, een zaal voor het verenigingsleven en een dienstencentrum. De Oude Pastorie wordt in het project geïntegreerd. Het Vlaams Gewest legt een veilig fietspad aan op de brug van de Leugenberg.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio