Prins Marc III zwaait de scepter over de Bierpruvers

Prins Marc III zwaait de scepter over de Bierpruvers

Districtsburgemeester Koen Palinckx overhandigt prins Marc III de sleutel van Veltwijck. Foto: W&F

Ekeren - De ondertekening van het vriendschaps-en samenwerkingverdrag tussen de carnavalsvereningen De Bierpruvers uit Ekeren en Karnamor uit Mortsel, zette de installatie van Prins Marc van de Bierpruvers wat in de schaduw. Prins Marc gaat zijn derde regeringsjaar in.

Prins Marc III heeft een carrière als keukenpiet op de lange omvaart achter de rug. Hij verzorgde ook de animatie telkens zijn schip de evenaar overstak. “Hij was dus de geschiktste persoon om het carnavalgebeuren in Ekeren op de sporen te houden”, zei grootvorst Willy tijdens de installatie van de Marc III. “Hij verdient dan ook op het einde van zijn derde legislatuur de titel van Keizer.”

De traditie wil dat de prins voor de duur van zijn ambt de sleutels krijgt van het districtshuis. In Ekeren is dat het 16de eeuwse kasteel Veltwijck, vroeger het hof van Plesantiën. Heel toepasselijk voor een prins carnaval. Districtsburgemeester Koen Palinckx overhandigde prins Marc III de sleutel. De prins beloofde van carnaval een groot feest te maken. Hij dankte in het bijzonder zijn echtgenote Anita die hem ten volle steunt en grootvorst Willy aan wie hij veel te danken heeft.  

Woensdag 7 februari bezoeken de Bierpruvers de basisschool in Mariaburg en de rusthuizen Sint-Vincentius en Hof De Beuken. Vrijdag 9 februari verrassen ze de kinderen van de basisschool Vincent op de Leugenberg. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio