Frisse lichting van lokaal talent op 4de Rewired Festival

Frisse lichting van lokaal talent op 4de Rewired Festival

Samen met Jarkko Cooremans, Mitchel Geens en Sofie Franken (niet op de foto), zetten ook Ilppo Cooremans, Jappe Moerkens, Inge Schellekens en Egon Vrielynck hun schouders onder het muziekproject. Foto: W&F Marc Wouters

Ekeren - Jeugdhuis Tel 18 loopt niet alleen in de kijker met een expo over hun werking sinds 1962. Die tentoonstelling in het Hof De Bist loopt nog tot en met 6 mei. Vrijdag 27 en zaterdag 28 april zet Tel 18 in hun jeugdhuis de boxen op luid voor de vierde uitgave van hun Rewired Festival.

Sofie Franken (27), Jarkko Cooremans (23) en Mitchel Geens (27) zijn het heel jaar bezig met de organisatie. Mitchel heeft zijn opleiding muziekmanagement achter de rug en is professioneel verbonden aan Jeugdhuis Kaddish in Schoten. Hij is dan ook de man die de muziekwereld stalkt. “We zijn op de eerste plaats een ontdekkingsfestival”, zegt Mitchel. “We willen de bezoekers verrassen met aanstormend lokaal talent.” Intussen kent de muziekwereld het Rewired Festival. “Groepen willen zich graag tonen op ons podium”, weet Mitchel nog.

Dit jaar heeft Tel 18 wat meer financiële ruimte dankzij de toelage van het district en de stad. “Met de organisatie van een quiz doen we zelf ook een inspanning om de nodige fondsen te vergaren”, zegt Sofie. Ook dit jaar krijgen dj’s en bands uit de streek ruim podium. Daar zijn onder meer Wacky House, Prego & Cuzino, Satrax op vrijdag. David Jahmill, To the Bone op zaterdag. To the Bone is een Antwerpse groep met onder meer Stijn Van Bouwel van het Ekerse cultuurcentrum 252cc. Ook op zaterdag spelen de Gentse band Blow Trio en de Groningse band Orange Skyline.

Vrijdag starten de optredens om 21u, zaterdag om 15u in en om het Jeugdhuis Tel 18 in de Waterstraat 16. Vrijdag betaalt u 4 euro, zaterdag 5 euro. En combiticket kost 7 euro.  

http://www.facebook.com/events/1144321892365867

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio