Ganzenkoning Luc Peeraer ontvangt bijzondere trofee

"Beschouw deze trofee als de Oscar van het gansrijden", zei districtsburgemeester Koen Palinckx. Foto: W&F Marc Wouters

Ekeren / Brasschaat - De Mariaburgese slager Luc Peeraer trok op zondag 18 februari voor de tweede maal de ganzenkop. Het is traditie dat de koning van de Lustige Gans op de laatste zaterdag van april in het districtshuis wordt ontvangen. Dit jaar zorgde districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) voor een bijzondere verrassing.

In 2014 behaalde Luc Peeraer (50) bij de Lustige Gans al eens de koningstitel. Daarmee evenaart hij de prestatie van voorzitter Wim Vansteenkiste. Die werd koning in 2007 en 2011. “Luc is een perfecte gansrijder, een ervaren ruiter”, zei Palinckx. “Luc is ook een jager en die laat zijn prooi nooit los.”

Palinckx had goed nieuws voor de Lustige Gans. Na een manifestatie worden de kosten van het schoonvegen van het terrein door de stadsdiensten doorgerekend aan de organiserende vereniging. “De factuur van vorig jaar en dit jaar wordt geschrapt”, zie Palinckx. “In de toekomst moeten hierover goede afspraken worden gemaakt.”

De bijzondere verrassing was het geschenk voor de koning. De voorbije jaren was dat steeds een foto van de koning met de ganzenkop. Vanaf dit jaar wordt dat een prachtig beeld van een ganzenkop, ontworpen door beeldhouwen Raf Thys. De kop is een kopie van het beeld van de gansrijder aan de Driehoekstraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio