Fijnschilder Omer Crab viert 80ste verjaardag met expositie

Omer Crab wordt zondag 13 mei 80 jaar. Nog elke dag is hij te vinden in zijn atelier in Brasschaat-Vriesdonk. Foto: W&F Marc Wouters

Ekeren / Brasschaat - Kunstschilder Omer Crab wordt zondag 13 mei 80 jaar. We ontmoeten hem zaterdag in Tracé Cultuurstation in Ekeren, waar hij ter gelegenheid van zijn verjaardag exposeert. “Omer Crab zet als schilder van stillevens een eeuwenoude traditie verder die haar hoogtepunt kende in de 17de eeuw”, weet kunstrecensent Willy Otte.

Omer Crab werd in 1938 in Willebroek geboren. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie in Antwerpen, waar hij onder meer les kreeg van Gustave C. Debruyne (1914-1981) en Albert De Roover (1892-1978). Omer kwam als ontwerper en tekenaar terecht in de reclamewereld. Zo werkte hij een tijd voor brouwerij Moortgat. Vandaar misschien dat Omer zich graag tegoed doet aan een ‘Duvel’. Tussen haakje laat hij weten dat hij de ontwerper is van het opschrift ‘Duvel’ op de glazen.

De jarige kunstenaar opteert voor een nauwgezette weergave van de werkelijkheid, aangevuld door het speelse van zijn fantasie. “Omer Crab houdt van de schilderkunst die af is, van stillevens die bewijzen dat hij tezelfdertijd stielvaardig en kunstzinnigheid weten te verenigen in werken die altijd zullen blijven bekoren. Ze worden het technische en artistieke aangevuld met een vleugje poëzie en fantasie”, schrijft Willy Otte. Omer Crab woont in Brasschat-Vriesdonk, waar hij samen met zijn echtgenote Maria Vleminckx, die ook schildert, een atelier deelt. 

Zondagnamiddag wordt Omer Crab gevierd met bloemen, taart en muziek. De expo in Tacé Cultuurstation, Veltwijcklaan 222, is open zaterdag 12 mei van 14u tot 18u, op zondag 13 mei van 14u tot 18u en op woensdag 16 mei van 19.30u tot 22u.

https://tracecultuurstation.be 

info@tracecultuurstadion.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio