Naar de winkel met de fiets levert mooie prijzen op

Lieve Danis en Peter De Rechter rijden elk met een fiets naar huis. De winnaars in gezelschap van districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Sabine Coene. Foto: W&F Marc Wouters

Ekeren - De campagne ‘Naar de winkel met de fiets’ is de opvolger van ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Sinds vorig jaar wordt de campagne georganiseerd door het district. “Met succes", zei districtsschepen Sabine Coene (N-VA) bij de uitreiking van de prijzen.

In het districtshuis mochten woensdagavond 61 winnaars van de campagne hun prijs in ontvangst nemen. Drieëndertig handelaars, waarvan 2 uit Ekeren-Donk, 4 uit Sint-Mariaburg en 27 uit Ekeren-centrum, stelden prijzen ter beschikking. De hoofdprijs, een dames en een heren fiets, werd door het districtsbestuur geschonken. Handelaars schonken onder meer 25 dubbele fietstassen en verder bonnen in te leveren bij de deelnemende winkeliers.

“In totaal werden 529 kaarten ingeleverd”, zei Coene. “Op te merken valt dat heel wat Kapellenaren met de fiets in Ekeren komen winkelen.” De handel doet het goed in Ekeren. Na de herinrichting van de Dorpstraat en Kloosterstraat groeit de hoop dat de (beperkte) leegstand stilaan tot het verleden zal behoren. In Sint-Mariaburg kon de kersverse handelsvereniging rekenen op heel wat bijval met hun barbecue tijdens de Sinksenfoor.

Peter De Rechter uit Ekeren-Centrum en Lieve Danis uit Schoonbroek zijn trouwe klanten bij de Ekerse handelaars. Zij zijn de winnaars van de heren en de damesfiets.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio