Uitreiking prijs voor hedendaagse architectuur

Het winnende project. Foto: Gwendoline Vermeire

Zedelgem - Het gemeentebestuur van Zedelgem organiseerde dit jaar voor het eerst de toekenning van een prijs voor “Hedendaagse architectuur”. Acht ingestuurde projecten kwamen hiervoor in aanmerking.

Het winnende project werd de schuur van de heer Urbain Ureel in de Faliestraat in Aartrijke. Het is een ontwerp van de jonge architecten Dries Vens en Maarten Vanbelle. Het project werd bekroond met een geldprijs van 1000 euro. Die werd vrijdagavond 14 oktober overhandigd door Patrick Arnou, schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening. De jury loofde het vernieuwende ontwerp. De schuur vormt een originele, eigentijdse vertaling van het klassieke thema van de landelijke schuur. Het gebouw biedt in die zin een belangrijke maatschappelijke meerwaarde. ’s Avonds geven de vele glaswanden en de transparante dakplaten aan de schuur het karakter van een lichtbaken in het landschap.

Eervolle vermeldingen werden toegekend aan de woning van Peter Mosbeux en Sylvie Louagie ( Noordstraat, Aartrijke), naar een ontwerp van tuinarchitecte Sylvie Louagie en aan de woning van Luc Demaeght en Machteld Rovers (Brombilk, Loppem), naar een ontwerp van de architecten Carmen Lammens en Philippe Desmet.

Alle acht de ingestuurde projecten worden nog tot vrijdag 4 november tentoongesteld in het gemeentehuis van Zedelgem.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio