Proefproject hondenpoepbuizen aan nieuw wandelpad Westhille

Zedelgem - Om het probleem van de hondenpoep in onze gemeente aan te pakken, heeft het gemeentebestuur enkele hondenpoepbuizen aangekocht. In diverse andere gemeenten worden deze buizen al met succes gebruikt om de overlast door hondenpoep op de openbare weg aan te pakken.

De buizen hebben een modern uitzicht dat het straatbeeld niet verstoort. De eerste twee buizen werden als proefproject geplaatst langs het nieuwe wandelpad Westhille. Op die manier hoopt het gemeentebestuur dat er geen hondenpoep meer zal aangetroffen worden op of naast het wandelpad. Indien het gebruik van de hondenpoepbuizen positief geëvalueerd wordt, zullen er op andere locaties nog bijgeplaatst worden.

Het politiereglement van de gemeente verbiedt het achterlaten van hondenpoep op de openbare weg en op de openbare domeinen. Eigenaars dienen steeds een zakje bij de hand te hebben om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen en kunnen op plaatsen waar geen hondenpoepbuis aanwezig is, deze zakjes ook in de straatvuilbakken deponeren.

Schepen Arnold Naessens - arnold.naessens@zedelgem.be – 050 / 82 49 97

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio