Paul Vanden Bussche lijsttrekker en Walter Jodts lijstduwer

Links progressief kartel sp.a-Groen-plus stelt gedeeltelijke lijst voor

Links progressief kartel sp.a-Groen-plus stelt gedeeltelijke lijst voor

Foto: sp.a-Groen-plus Jabbeke

Jabbeke - Sp.a, Groen en een groep links progressieven stelden vorige week de kop en de staart voor van hun lijst waarmee ze op 14 oktober 2012 samen naar de kiezer zullen trekken. De volledige kartellijst wordt later voorgesteld en zal een mix worden van ervaren politici, heel wat nieuwkomers en een aantal jonge kandidaten.

‘Dit kartel heeft alle links progressieve krachten gebundeld om een alternatief te bieden voor de jarenlange overheersing van de christen-democratische meerderheid en de voortschrijdende verrechtsing’, steekt lijsttrekker Paul Vanden Bussche van wal. ‘Dergelijk éénpartijbeleid gedurende zo’n lange periode is nooit gezond. Sp.a-Groen-plus wil op een frissere manier gaan besturen met een programma waarin de mensen en hun omgeving centraal staan.‘

Positieve accenten
‘Het is niet onze bedoeling om alles op een rijtje te zetten waar we het niet mee eens zijn’, gaat Vanden Bussche verder. ‘Natuurlijk zijn er een aantal dingen die we liever anders zouden zien. In ons programma zullen we vooral de nadruk leggen op de zaken die wij belangrijk vinden en willen verwezenlijken of veranderen. We maken op voorhand geen enkele afspraak met eender welke partij. Het is de kiezer die de kaarten zal schudden. Met die kaarten zal achteraf moeten gespeeld worden.’

Op de nieuwe website https://sites.google.com/site/spagroenjabbeke/ is er heel wat informatie te vinden over de kandidaten, het programma (nog in ontwerp) en nog veel meer. Ook richtte het kartel een Facebookgroep op.

Op Het Nieuwsblad online vindt u de meest uitgebreide verslaggeving over de verkiezingen in Jabbeke. Zowel voor, tijdens als na de verkiezingen. Bekijk nu al het verkiezingsnieuws en de kandidaten die opkomen in Jabbeke en de uitslag van de voorbije verkiezingen op deze website.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio