Joepie jongeren vanavond op bezoek in Veldegem

Zedelgem - Woensdag 10 april 2013 zijn ongeveer 3000 jongeren van 14 tot 16 jaar op Joepie vertrokken. Dat is een vierdaagse wandeltocht van jeugdvereniging KSJ-KSA-VKSJ met slechts één doel: het bereiken van de geheime stad X.

Als tweejaarlijkse traditie vormt Joepie voor vele KSJ'ers, KSA'ers en VKSJ'ers hét absolute hoogtepunt van hun hele KSJ-KSA-VKSJ-carrière.

Vanuit Brugge, Gent, Mechelen en Hasselt stapten de wandelaars gisterenmorgen de trein op naar 12 startplaatsen. Vanuit die startplaatsen vertrokken er evenveel tochten naar stad X. De deelnemers moeten hierbij zelf de weg zoeken via allerlei
tochttechnieken. Bij de controleposten onderweg krijgen ze telkens in codevorm een stukje van de af te leggen weg over de volgende vijf à zeven kilometer.

Bovendien moeten de jongeren elke avond zelf een slaapplaats zoeken in hun slaapdorp. Donderdagvond 11 april is Veldegem één van die slaapdorpen. De groep jongeren zal tussen 16 uur en 18 uur aankomen aan de kerk van Veldegem. 's Avonds zullen alle deelnemers nog kunnen genieten van een leuke avondactiviteit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio