Nieuwe burgemeester strooit zout na zitting

Herstappe - Begin deze week startte de gemeenteraad voor het eerst onder voorzitterschap van Claudy Prosmans, de nieuwe burgemeester die vanaf 1 januari Serge Louwet officieel opvolgde. Symbolisch werd de sjerp reeds overhandigd op zaterdag 27 december op het gouden bruiloftsfeest van Serge Louwet en echtgenote Yolande Claikens. Burgervader Louwet gaf na twintig jaar de sjerp door aan Claudy Prosmans. Gouverneur Herman Reynders was ook aanwezig op dit feest. Na het schepencollege, dus tot 24 u, ging burgemeester Prosmans samen met zonen Henri en Pierre zout strooien op het wegdek waar rijm- en ijsplekken werden voorspeld.

De gemeenteraad nam maandag tijdens de eerste zitting van 2015 kennis van de benoeming van de nieuwe burgemeester.

Op de agenda ook de goedkeuring van de budgetten (2014-2015) van de Kerkfabriek van de Sint-Jan De Doperkerk. De gemeenteraad keurde de opvolging goed van de afgevaardigde van de politieraad. Raadslid Leon Lowet is de nieuwe afgevaardigde voor de politieraad voor de zone Herstappe-Tongeren. Hij volgt ook schepen Julien Robeyns op als afgevaardigde voor het bestuur van Inter Energa.

Na een korte receptie was het tijd voor gemeenschapsdienst. “De afspraak werd gemaakt dat de nieuwe burgemeester de strooidienst in het dorp zou overnemen. Vermits de weerberichten rijm- en ijzelplekken voorspelden  hebben we de vier  straten tot aan de Hoeise kassei een eerste strooibeurt gegeven. Samen met zonen Henri  en Pierre hebben we 125 kilo zout gestrooid om de wegen veilig te houden. Een taak die voorheen uittredend burgermeester Louwet met zoon Simon deed en de ik volgens afspraak overgenomen heb,” lacht Claudy Prosmans.  Op zaterdag 10 januari om 19.00 uur is er nieuwjaarsreceptie in het Ontmoetingscentrum in Herstappe voor alle inwoners en genodigden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio