Ivo Carlens uit Heers wordt dienstdoend secretaris

Ivo Carlens uit Heers wordt dienstdoend secretaris

Ivo Carlens d.d. secretaris van Herstappe Foto: Nico Meens

Herstappe - De gemeenteraad van Limburgs kleinste gemeente Herstappe heeft een opvolger aangeduid door secretaris Dragan Marcovic (65 jaar) die de gerechtigde pensioenleeftijd bereikte op 01 april. De verlenging van de functie van gemeentesecretaris Marcovic met één jaar tot einde maart 2016, gaat niet door. Ivo Carlens, deeltijds secretaris OCMW Heers sinds 1996, werd aangesteld als dienstdoend secretaris vanaf 01 mei.

Ivo Carlens uit Heers wordt dienstdoend secretaris

De gemeenteraad van Limburgs kleinste gemeente Herstappe heeft een opvolger aangeduid door secretaris Dragan Marcovic  (65 jaar) die de gerechtigde pensioenleeftijd bereikte op 01 april.  De verlenging van de functie  van gemeentesecretaris Marcovic  met één jaar tot einde maart 2016, gaat niet door.  Ivo Carlens, deeltijds secretaris OCMW Heers sinds 1996,  werd aangesteld als dienstdoend secretaris vanaf 01 mei.

Dragan Marcovic (65) was vanaf 01 april officieel met pensioen in de faciliteitengemeenten Voeren en Herstappe.  In Voeren werd hij opgevolgd door Maike Stieners. In Herstappe besliste het schepencollege om zijn functie met een maand te verlengen tot eind april. 

In een gesloten zitting (persoonsgebonden materie)  besliste de gemeenteraad om Ivo Carlens (50 jaar) uit Heers  aan te stellen als dienstdoend secretaris vanaf 01 mei e.k.  Carlens is deeltijds secretaris van het OCMW van Heers sinds 1996 bezit een licentie diplomatieke wetenschappen aan de  UGent. Hij behaalde het diploma Overheidsmanagement en Bestuurskunde aan de VUB. Carlens  is tevens deeltijds Praktijkassistent administratief recht aan de UGent.  De nieuwe dienstdoende secretaris start met een proefperiode.

De gemeenteraad besliste ook om toe te treden tot de interlokale vereniging Haspengouwgroep die ondermeer inspanningen coördineert op het vlak van landbouw, economie, plattelandsbeleid, ondernemersplatform en door de Provincie Limburg gecoördineerd  wordt. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio