Sint- Aldegondisfeest in Zwevezele

Wingene - De heilige Sint- Aldegondis zal in de kijker komen te staan op zaterdag 30 januari tijdens het Sint- Aldegondisfeest. Het feest staat in het teken voor de kankerpatiënten.

Het is de Confrérie Sint- Aldegondis die een dergelijk feest organiseert. De viering heeft verschillende doelstellingen.

Men wil de kankerpatiënten, ex- kankerpatiënten en hun familie geestelijk steunen. De Sint- Aldegondisparochie wil zich vooral richten op de psychische en sociale gevolgen van kanker. De rouwverwerking is ook een belangrijk punt met vele emoties. De overleden kankerpatiënten zullen herdacht worden. Men wil mensen samenbrengen en zo kunnen ze hun verhaal doen. Ze krijgen steun, troost en opnieuw de kracht om door te gaan.

De viering gaat door op zaterdag 30 januari omstreeks 17 uur in de Sint- Aldegondiskerk. Voor de viering gaat er een processie door waarbij er heel veel kinderen te zien zullen zijn. Onder trompetgeschal doet de processie zijn intrede in de kerk en dit samen met een dertigtal kaarsendragers.Het Sint- Aldegondisbeeld wordt mooi aangekleed en de kerk zal verlicht zijn met veel kaarslicht om zo een licht te brengen bij de vele kerkgangers. Tijdens de offerande ontvangt men een bidprentje. De pastoor Luk Brutin zal de viering verzorgen in het West- Vlaams. Het reuzewierookvat zal in en door de kerk slingeren.

Na de dienst is er gelegenheid tot het aankopen van noveenkaarsen, de lekkere Sint- Aldegondispralines, het Sint- Aldegondiswater....

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio