Joke De Nul wint 5.000 euro voor Swishing

Gents project wint Miss Green Student

De vijf kandidates voor Miss Green Student Foto: Nathalie Schoup

Gent - De Gentse kandidate Joke De Nul (24) is de eerste Miss Green Student. Joke won gisterenavond maar liefst 5.000 euro voor de Gentse vzw Swishing. Dat is een organisatie die mensen wil aanzetten om kledij te ruilen op een gezellig evenement.

Joke De Nul overtuigde gisteren met een mooie presentatie over onder andere de katoenproblematiek zowel de jury als het publiek. ‘Ik had niet gedacht dat ik ging winnen en ben momenteel nog een beetje overweldigd door alles wat er nu gaat gebeuren. Ik vind het natuurlijk wel erg voor de andere kandidaten want er zaten een aantal heel sterke concurrenten tussen’, vertelt Joke vlak na de verkiezing. Ook de Gentse eerste schepen Matthias De Clercq, die deel uitmaakte van de jury, stemde op Swishing. Matthias: ‘Ik kende het project al eerder en ik vond dat de presentatie van Joke oprechtheid en authenticiteit uitstraalde. Ik was onmiddellijk verkocht toen ik over het concept Swishing hoorde.’

Groot succes

Swishing is een recent project dat mensen aanzet om kledij die ze niet meer dragen te ruilen op hun evenement en hen daarnaast ook lekker te verwennen. ‘Het idee komt eigenlijk uit Londen en in België was er nergens een dergelijk alternatief. Dus besloten wij om Swishing in Gent uit te proberen en het sloeg in als een bom’, vertelt Alexia Coppens van het Swishingteam. Het project is ondertussen zo succesvol dat de organisatie een slachtoffer is van hun eigen succes. ‘Het is vaak een overrompeling op een Swishing evenement en vrouwen vechten bijna voor dat ene kledingstuk. Maar dat betekent wel dat we succesvol zijn’, legt Joke uit.

Ambassadeurs

De organisatie krijgt dankzij Miss Green Student 5.000 euro. Met dat geld wil de vzw uitbreiden over gans België. ‘Wij hadden er op gehoopt om te winnen, maar geloven het nog steeds niet. Wij zitten al een tijdje met het idee om uit te breiden en willen gaan werken met een soort van ambassadeurschap. Op die manier willen we mensen begeleiden om op zelfstandige basis Swishing over het ganse land te promoten’, aldus Alexia Coppens. Verder wil de vzw met het geld mensen informeren over de katoenproblematiek in de buurt van het Aralmeer en in hun goodiebag een brochure stoppen met allerlei ecologische tips.

Meer informatie over de vzw Swishing vind je op: www.swishing.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio