Auto rijdt in op groep oud-strijders: twee doden en tien gewonden

Kortrijk - In Marke, deelgemeente van Kortrijk, is zondagmorgen rond 09.30 uur een auto ingereden op een groep oud-strijders. Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat bij het incident twee dodelijke slachtoffers en tien gewonden vielen.

De wagen reed in op een groep ex-militairen en gepensioneerde brandweermannen die op de hoek van de Markerkestraat stond te wachten, de groep zou deelnemen aan een herdenkingsdienst naar aanleiding van 11 november. Een oud-strijder overleed onmiddellijk ter plaatse, een tweede bezweek later aan zijn verwondingen. 

Vóór dit incident zou ook een voetganger op het marktplein gewond zijn geraakt. In totaal vielen tien gewonden, waaronder de bestuurder zelf.

Bestuurder werd onwel

Ooggetuigen melden dat de wagen aan een zeer lage snelheid reed, wat doet vermoeden dat de bestuurder achter het stuur onwel is geworden. De wagen slingerde over de weg en kwam na de aanrijding 100 meter verder tegen de gevel van een villa tot stilstand. 

Volgens de eerste berichten was de wagen van het type KIA Sorento. De bestuurder zou onderweg zijn geweest naar het woonzorgcentrum De Ruyschaert waar hij zijn moeder ging bezoeken.

Familie opgevangen

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen te brengen. De straat in het centrum van Marke was ook lange tijd afgesloten voor alle verkeer.

Voor de familie en vrienden van de betrokken slachtoffers werd in het OC van Marke een crisisopvangcentrum ingericht. Zij kunnen ook terecht op het noodnummer 056/24.08.20 voor meer informatie.

Corrigeer

NIEUWS