Oven vat vuur bij industriële bakkerij Vermaut's boerenbrood

LENDELEDE - Een defecte bakoven zorgde er zaterdagnacht voor dat er brand ontstond in één productiehal van de industriële bakkerij Vermaut's boerenbrood in Lendelede. Een werknemer van het bedrijf kon samen met de brandweer het vuur onder controle krijgen. Door de brand zal de productielijn even buiten gebruik zijn.

In de nacht van zaterdag op zondag zorgde een technisch defect ervoor dat één van de acht ovens die het bedrijf Vermaut's boerenbrood in gebruik heeft voor de productie van zijn brood vuur vatte. Een werknemer van het bedrijf die eveneens vrijwilliger is bij de brandweer van Lendelede en net aan de slag was binnen het bedrijf kon echter voorkomen dat het vuur verder uitbreiding kon nemen.

Meteen werden de twintig personeelsleden die op dat moment aan de slag waren binnen het bedrijf geëvacueerd. Na een half uurtje blussen was de toestand onder controle. De eigenaar van het bedrijf deelde reeds mee dat de bevoorrading naar de klanten toe van het bedrijf door de brand niet in het gedrang komt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio