Rommel eens in één van de speelkisten tijdens de grote vakantie!

Rommel eens in één van de speelkisten tijdens de grote vakantie!

Foto: NSK

Kuurne - Om kinderen te stimuleren om samen buiten te spelen stelde de Kuurnse jeugddienst een negental speelkisten samen die terug te vinden zijn op de diverse wijkspeelpleintjes die de gemeente rijk is. Wie eens een kijkje wil nemen in één van de speelkisten kan de sleutel ophalen bij de meter of de peter van de kist.

Door de komst van de zomervakantie doen er zich weer meer gelegenheden voor om buiten te spelen.  Om kinderen te stimuleren om samen buiten te spelen zorgde de jeugddienst van de gemeente ervoor dat er op verschillende wijk(speel)pleintjes een speelkist terug te vinden is. In deze kisten kunnen de kinderen heel wat speelmateriaal terug vinden dat ze gratis kunnen gebruiken. Het gaat hier onder andere over ballen, stoepkrijt, springtouw, bellenblazers, frisbee, knikkers en een bundel vol met speelideetjes.

 

Wie gebruik wil maken van één van de speelkisten kan bij de meter of peter terecht van de kist om de sleutel op te halen. De adressen van deze personen vinden de kinderen terug op de kisten. Na het spelen stoppen de kinderen het speelmateriaal terug in de kist en brengen daarna de sleutel terug naar de meter/peter.

 

Op de volgende wijken is een speelkist aanwezig: Bloemenhof, Spijker en Schardauw, Seizoenwijk, Molenwijk, Leiehoek, Gasthuisweide, Renbaanlaan, Oudstrijderslaan, Kattekouter
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio