Voordracht 'Dat kan ik ook' met David Vergauwen

Voordracht 'Dat kan ik ook'  met David Vergauwen

Foto: Google

Beernem - Op woensdag 21 oktober kan je terecht in O.C. De Kleine Beer voor een voordracht rond 'Dat kan ik ook', een confrontatie met moderne en actuele kunst voorgesteld met powerpoint door de heer David Vergauwen. Dit alles is georganiseerd door het Davidsfonds Beernem en Oedelem.

Menig bezoeker aan musea als SMAK, MuZEE of MuKhA heeft vaak in confrontatie met vrij hermetische kunstvoorwerpen het gevoel een marsmannetje te zijn en dat is absoluut onnodig.
In deze uiteenzetting bespreekt Dr. David Vergauwen hoe ons begrip over kunst in de voorbije jaren is geëvolueerd en hoe verschillend
hedendaagse kunst is van oudere kunst. Vervolgens verduidelijkt de spreker enkele misverstanden die kunnen bestaan rond het onderwerp. Moet kunst mooi zijn ? Moet de kunstenaar zijn werk zelf maken ? Is tijd een filter voor kwaliteit ? 

David Vergauwen studeerde geschiedenis,kunstgeschiedenis en musicologie aan de universiteiten van Gent en Brussel en behaalde
er het doctoraat in de geschiedenis.
Voor Amarant werkt hij voornamelijk rond de schilderkunst van het modernisme, opera en de muziekgeschiedenis van de 18de en de 19de eeuw, met een voorkeur voor Belgische muziek.

Toegangsprijzen bedragen 5 euro voor DF-leden en 7 euro voor niet-leden. 

Wilt u echter een gereserveerd zitje voor deze boeiende voordracht?
Geen probleem! Schrijf dan vlug over op rekeningnummer BE30 7381 0218 8411 van DF-Beernem-Sint-Joris, Burg. Claeysstraat 15, 8730 Beernem vóór maandag 19 oktober 2015.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio