De weg naar succes…

The Ballroomquartet Foto: Rony Deprins

Vilvoorde - Rony Deprins is al een jaar beroepsmuzikant en heeft met grote namen in de muziekwereld samengewerkt. Toch blijft het knokken om te overleven in de wereld van de muziek.

Zoektocht naar werk
Toen hij zijn studies in de tuinbouwschool van Vilvoorde had beëindigd ging Rony op het witloofbedrijf van zijn vader werken.
‘Maar ook toen waren het al slechte tijden voor de boeren,’ vertelt hij, ‘op het laatst verkochten we ons witloof bij ons thuis in plaats van via de veiling omdat de prijzen zo laag waren.’
Na drie jaar hield hij het voor bekeken en ging als magazijnier op Brucargo werken. ‘Dat heb ik zo’n tien jaar gedaan en daarna ben ik in een muziekwinkel in Mechelen gaan werken. Uiteindelijk paste dat werk beter bij mijn interesse.’

Liefde voor muziek
‘Toen ik zeven jaar was ben ik naar de muziekschool gegaan,’ zegt Rony, ‘een jaar heb ik dat gedaan, daarna heb ik acht jaar privéles gekregen van een accordeonist.’
Vanaf zijn zestiende treedt Rony op, alles heeft hij gespeeld: rock, funk, pop. Zo won hij in 2002 Rockvonk met The Ballroomquartet.
Ondertussen heeft hij op enkele grote podia gestaan: Marktrock, Dranouter, les Ardentes en op een van de drieendertig podia van Rudolstadt.

Grote namen
In december 2008, twintig jaar na het overlijden van Roy Orbison, begon Rony aan een tournée met Paul Michiels en Frank Ermgodts: ‘In dreams’.
‘Op een jaar hebben we zo’n dertig optredens gedaan in alle belangrijke culturele centra,’ vertelt Rony niet zonder enige trots.
Met zijn groep ‘The Ballroomquartet’ heeft hij al drie full CD’s uitgebracht. De laatste werd geproduced door Blixa Bargeld, de voormalige gitarist van ‘Nick Cave and the Bad Seeds’ en tevens zanger en frontman van ‘Einstürzende neubauten’ .

The Ballroomquartet
Rony’s Ballroomquartet bestaat als sinds 2001 en treedt zo’n zestig à zeventig keer per jaar met eigen muziek op. Daarbuiten speelt hij nog in een folkgroepje en is hij nog met theater en filmmuziek bezig.
‘Het is niet gemakkelijk om te overleven als muzikant,’ geeft Rony toe, ‘eigenlijk zou je elk jaar een CD moeten uitbrengen om dat jaar te overbruggen met optredens, maar ook dat kost handenvol geld.’
Daarom speelt Rony ook nog op recepties of in bejaardentehuizen.
‘Ik speel het genre muziek die de mensen vragen en breng hiervoor de nodige muzikanten mee,’ voegt hij eraan toe, ‘behalve accordeon speel ik ook nog keyboards’.
Wie Rony wil boeken kan dat doen op nummer 0476/996047 of via e-mail.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio