Infoavond herbruikbare luiers

Boortmeerbeek - Elke baby verbruikt 7 tot 8 bomen en honderden liters water voor de productie van wegwerpluiers. De tijd dat herbruikbare luiers gelijk stonden aan gepruts met oude katoenen doeken en veiligheidsspelden is echter al lang voorbij. Tegenwoordig zijn katoenen luiers een synoniem voor comfort, financiële voordelen en milieuvriendelijkheid, daarom organiseert de gemeente op donderdag 14 juni een infoavond over de materie.

Wasbare luiers zorgen voor minder afval, minder energieverbruik en minder CO2-uitstoot, ondanks dat ze gewassen moeten worden zijn herbruikbare luiers beter voor het milieu. De financiële kost bij aankoop van wasbare luiers ligt hoger dan bij wegwerpluiers, toch bespaar je ongeveer 600€ bij je eerste kind. Je produceert minder afval en bovendien geeft de gemeente een subsidie bij aankoop van deze luiers.

Op 14 juni om 20 uur organiseert EcoWerf een avond met informatie en tips over herbruikbare luiers. Deze infoavond vindt plaats in de lokalen van EcoWerf, op de Aarschotsesteenweg 210 te Wilsele. Vooraf inschrijven is niet nodig. Die avond verloot EcoWerf een luieremmer en twee kortingsbonnen ter waarde van 20€ van ‘Doekjes en Broekjes’.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio