ACW en SAK Beernem eisen betere buurtspeelpleintjes

ACW  en SAK Beernem eisen betere buurtspeelpleintjes

Foto: I.F.

Beernem - ACW en SAK Beernem eisen het verhogen en verbeteren van de kwaliteit van buurtspeelpleintjes in alle deelgemeenten van Beernem. Zij deden dit tijdens een actiemoment aan het Speelplein De Bruinberg in Oedelem-Oostveld.

 Jos Sypré schepen voor jeugd, gaf er een overzicht van de bestaande 9 gemeentelijke speelpleinen, verspreid over de deelgemeenten Sint-Joris, Beernem en Oedelem. Hij benadrukte het belang van deze gemeentelijke initiatieven  en de financiële, materiële en personele inspanningen die het gemeentebestuur levert. Onlangs werd ook een stukje weiland nabij de kerk in Oostveld aangekocht om er een tiende speelstek, ditmaal als speelweide te realiseren.

 

 

Namens het ACW en SAK vroeg Piet De Rycke het verderzetten van dit beleid en het uitbreiden van de inspanningen tot het aanpassen, onderhouden en inrichten in samenspraak met de bewoners en kinderen. Het SAK onderstreept het belang van een speelplein op maat van de buurt, want wat nu een speelpleintje is voor kinderen, is over 10 jaar een ontmoetingsplaats voor  tieners en jongeren. Het creëren van een breed inspraakdraagvlak en het betrekken van de omwonenden van een speelplein bij het ontwerp en de sociale controle ervan, zijn elementen van de te hanteren methodiek, aldus het ACW en SAK Beernem.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio