Pop-up concept Atelier Pistolet gaat van start in Promenade

Pop-up concept Atelier Pistolet gaat van start in Promenade

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - In een leegstaand pand in winkelcentrum Promenade opent in de loop van april Atelier Pistolet. Initiatiefneemster Sophie Robberechts (42) zoekt daarvoor nog een vijftal jonge ondernemers.

Met Atelier Pistolet werkt Sophie Robberechts uit Schoten sinds 2012 rond leegstand en jong ondernemerschap. “Voor veel jonge, creatieve ondernemers is het niet altijd gemakkelijk om een afzetmarkt te vinden. In een pand van Atelier Pistolet kunnen ze kijken of hun producten aanslaan, zonder meteen fors te moeten investeren. Vijf ondernemers kunnen samen een Atelier Pistolet vormen. Ze kunnen de winkel om de beurt een dag openhouden”, vertelt ze.

De jonge ondernemers worden door Atelier Pistolet ondersteund en begeleid. Sophie Robberechts neemt onder andere de praktische beslommeringen voor haar rekening, zorgt voor online ondersteuning en reclame en organiseert een openingsreceptie met… pistolets. “Atelier Pistolet blijft meestal zo’n drie maanden ter plekke. We werken vooral rond branding en marketing. Ondertussen is het wel de bedoeling dat de ondernemers actief naar een afzetmarkt zoeken voor na de pop-upperiode. Geregeld werk ik samen met mensen die een webshop hebben. Met Atelier Pistolet realiseren ze meer naamsbekendheid en meer vertrouwen in hun online winkel”, vertelt Sophie Robberechts nog. Sophie Robberechts kwam op het idee van Atelier Pistolet toen ze zelf een afzetmarkt zocht voor haar eigen ontworpen juwelen. “Die worden nu verkocht door een boetiek in Brugge”, vertelt ze nog.  

Atelier Pistolet werkte samen met de stad Antwerpen en met de NMBS en organiseert momenteel edities in Mechelen en Brugge. In april staat Kapellen op het programma. Heidi Wittevrongel uit Deurne nam al vier keer deel aan een Atelier Pistolet. “Ik heb met souplesse-oblige.be een webshop in superzachte sportkleding. Mensen vinden het leuk om deze kleding ook eens echt te voelen. Daarna vinden ze makkelijker de weg naar mijn webshop.”

Interesse? www.atelierpistolet.be, sophie.robberechts@gmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio