Kapellen in de bres voor Nepal

Het gemeentebestuur van Kapellen is ingegaan op de vraag van het jonge veilinghuis HammerTime uit Hoevenen om een veiling te organiseren ten voordele van Nepal.

Nicole Verstrepen

De gemeente schonk voor de veiling zo'n 120 fietsen en bromfietsen, die op het grondgebied werden achtergelaten of gevonden. Na zes maanden zijn deze wettelijk eigendom van de gemeente. Onder het motto '1€-veiling voor Nepal' worden ze vanaf vandaag online geveild op www.hammertime.be. De inzetprijs is 1 euro. "De volledige omzet is voor Nepal, voor een project dat we in overleg met het gemeentebestuur nog bepalen, maar dat voor tewerkstelling ter plaatse moet zorgen", stelt Steven Teughels van HammerTime. De fietsen en bromfietsen kunnen op zaterdag 30 mei van 10 tot 13 uur bekeken worden in de magazijnen van HammerTime aan de Pauwelsdreef 23 in Hoevenen. Daar kunnen de gekochte goederen op zaterdag 13 juni tussen 10 en 13 uur ook afgehaald worden. Wie zelf goederen voor de veiling wil schenken, kan contact nemen met HammerTime.

Ook politiek is er solidariteit voor Nepal in Kapellen. Het kartel SP.A-Groen staat zijn zitpenningen van de volgende gemeenteraad af en riep de andere partijen op dit ook te doen. CD&V gaat in op de oproep. N-VA Kapellen stapt mee in een Vlaams initiatief. Open VLD bevraagt zijn mandatarissen, maar wist te melden dat al heel wat leden al gestort hebben. Aan Vlaams Belang werd de vraag, gelet op het cordon sanitair, niet gesteld. "Wij gaan op de zitting een oproep lanceren om de zitpenningen aan het Vlaams Kruis te schenken", stelt voorzitter Chris Marynissen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus