Willy Sips met Trias naar El Salvador

© Trias

Volgende week stappen vier Trias-vrijwilligers uit Antwerpen samen met ambassadrice Ella Leyers het vliegtuig op richting El Salvador. Een van hen is Willy Sips uit Brecht. .

De deelnemers zullen er ontdekken hoe het leven voor ondernemende mensen daar is. Zeker voor jongeren en vrouwen zijn het uitdagende tijden. Iedereen zal de unieke ervaring krijgen om te verblijven bij een Salvadoraans gastgezin.

Hoe overleef je als vrouw in een land waar elke dag zeker 2 vrouwen vermoord worden, gewoon omdat ze vrouw zijn? Samen met ambassadrice Ella Leyers trekken vier Antwerpse Trias-vrijwilligers naar El Salvador om het uit te zoeken. Ze zullen er kennismaken met vrouwen en meisjes die het hoofd (proberen te) bieden aan dit machismo. Ze blijven niet aan de zijlijn staan. Begeleid door de ngo Trias neemt de groep deel aan workshops, verblijven ze bij een gastgezin en gaan ze in gesprek met sterke vrouwen die het tij willen keren.

Ella Leyers en de vrijwilligers zullen tijdens de reis boerenleidster Rosa ontmoeten. Rosa werd als klein meisje gestigmatiseerd door haar vader, en op latere leeftijd ging zij gebukt onder fysieke en emotionele mishandelingen door zowat alle mannen in haar leven. Het verhaal van Rosa is helaas niet uitzonderlijk. Ella Leyers wil dit probleem aankaarten en mensen oproepen om Trias te ondersteunen. Het volledige verhaal van Rosa vindt u op: https://www.trias.ngo/nl/wereldwijd/centraal-amerika/getuigenis.

De achterban van Trias bestaat uit o.a. KLJ, KVLV, Markant, Neos, Unizo, Landelijke Gilden (LG) & Boerenbond. De meeste reizigers zijn dan ook (bestuurs)lid bij één van deze organisaties. Daarbij dus Willy Sips van de Landelijke Gilde.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs