Kapelse firma lanceert met nieuwe straatveegmachines twee wereldprimeurs

Kapelse firma lanceert met nieuwe straatveegmachines twee wereldprimeurs

Foto: env

Kapellen - De Kapelse firma Kliin heeft dinsdagvoormiddag twee wereldprimeurs voorgesteld, een straatveegmachine die volledig elektrisch wordt aangedreven én een snelle straatveegmachine op CNG met een uniek veeg-schepsysteem in plaats van een veeg-zuigsysteem.

De voorstelling van de nieuwe straatveegmachines werd bijgewoond door afgevaardigden van enkele tientallen steden en gemeenten van over heel Vlaanderen. 

De elektrisch aangedreven straatveegmachine heeft een autonomie van 8 uur. In Nederland en Frankrijk rijden elektrische straatvegers rond van het Engelse merk Tennant, die kunnen 1 m³ vuil aan en hebben minder autonomie. Deze versie kan 2 m³ vuil verzamelen.

 

 

De straatveegmachine op CNG kan zeven uur aan één stuk werken en haalt een snelheid van 42 km per uur. De machine op CNG kan zelfs op festivalterreinen worden ingezet. Deze machine veegt zonder gebruik te maken van water, waardoor het vuil dat bij elkaar wordt geveegd, niet zwaarder wordt dan nodig en dat bespaart op de stortkosten.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio