Ontmoetingen in de bibliotheek

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - In samenwerking met het Centrum voor Volwassenonderwijs Ivoran en het Agentschap Inburgering organiseerde de bibliotheek deze voormiddag 'Ontmoetingen in de bibliotheek'. Er stonden verschillende activiteiten op het programma om het contact tussen Nederlandstaligen en anderstaligen te stimuleren.

"Er is een hoekje waar voorgelezen wordt, uit Nederlandstalige boeken, maar ook uit anderstalige boeken, om kinderen kennis te laten maken met andere talen en in het kalligrafie-hoekje kan iedereen zijn naam in een andere taal leren schrijven, in het Thais, het Arabisch, het Chinees,...", vertelt bibliotheekmedewerkster Marleen Dupont.  

Aan de babbeltafels werden 'speed dates' georganiseerd, waarbij de Kapellenaars de gelegenheid kregen om vier keer vijf minuten in gesprek te gaan met een anderstalige nieuwkomer. De gratis koffie, het gratis fruitsap en een gratis snackje stond klaar.

'Ontmoetingen in de bibliotheek' kaderde in de Dag van de Dialoog, die in het voorjaar plaatsvond. "Het was toen te kort dag om iets te organiseren. Als je iets doet, moet je het goed doen", stelt Marleen Dupont nog.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio