Veldtoertocht Berkenbeek door bossen en velden

Veldtoertocht Berkenbeek door bossen en velden

Foto: Berkenbeek

Wuustwezel - Zondag 11 februari wordt aan de school Berkenbeek in de Nieuwmoerse steenweg een veldtoertocht georganiseerd voor jong en oud. De tocht gaat door een mooi landschap van weiden en bossen.

 

Inschrijven kan tussen 8 en 10.30 uur in de sporthal van de school.  De school voorziet douches, kleedkamer, een bewaakte fietsstalling, grote cafetaria..... en we verloten een top MTB onder alle deelnemers.

Er zijn drie toeren: 43 km, 30 km, 15 km.  De 15 km is de kidstoer voor de jongere kids.  Ideaal als kennismaker met de mountainbikesport.  "We merken dat er steeds jongere kinderen zo eens komen proberen.  Ook onze eigen schoolkinderen moedigen we zo aan om meer aan sport te doen", vertelt Jan Aertsen. "Vorig jaar hebben er trouwens twee kinderen uit onze school medailles behaald in het fietsen.  Voor veel van onze kinderen een extra stimulans om ook te gaan fietsen. Onderweg is er een zeer ruime bevoorradingspost met verse cake, zelfgemaakte soep door onze schoolkinderen, fruit, koeken, sportdrank, .... We staan bekend voor een zeer ruime "brunch-stop"."

Deze dag zijn er meer dan 60 helpers actief om alles in goede banen te leiden. Zo staan er maar liefst 25 collega's paraat om de veiligheid van de renners onderweg te waarborgen. "We rijden door alle grote bossen van Wuustwezel en blijven zo enkel op Wuustwezels grondgebied.  Samen met de boswachter van het agentschap Natuur en bos proberen we zo een attractieve, mooie toer uit te stippelen. We juichen het dan ook toe dat er meer en meer bossen opengesteld gaan worden."

Vorige jaren mocht men telkens bijna een 1000 rijders verwelkomen. Na de toertocht is heel de sporthal omgetoverd in een gezellige cafetaria.  Ook niet-fietsers zijn van harte welkom om iets te komen drinken, en zo onze school te steunen. Na afloop wordt een mountainbike verloot.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio