SP.A Kapellen voert actie tegen leegstand

SP.A Kapellen voert actie tegen leegstand

Foto: IF

Kapellen - SP.A Kapellen heeft zaterdagvoormiddag actie gevoerd tegen de leegstand van handelspanden in het centrum van de gemeente. SP.A Kapellen wil daar iets aan doen.

“De ene handelszaak na de andere sluit haar deuren en er komt geen nieuwe invulling. Sp.a Kapellen kaart dit al enige tijd aan in de gemeenteraad en vraagt om concrete en efficiënte acties.Voor de huidige meerderheid was het nochtans een verkiezingsprioriteit om de leegstand aan te pakken", stelt SP.A-voorzitter Tom Namurois.

"In 2016 werd een centrummanager aangesteld. De kostprijs daarvan bedroeg 50.000 euro. De resultaten bleven achterwege, maar toch besliste het college om de samenwerking met de centrummanager te verlengen, zonder formele evaluatie. Wij vinden dit onverantwoord", voegt Joel Cobbaut eraan toe.

Volgens de socialisten is de impact van e-commercie niet te onderschatten, maar liggen ook de huurprijzen (te) hoog. Ze zien heil in het 
ter beschikking stellen van panden voor startende ondernemers en in een wedstrijd voor kandidaat startende ondernemers. De hoofdprijs zou bestaan uit een overeenkomst met de gemeente om een jaar lang een huurpand vrij te kunnen gebruiken in Kapellen, zonder huurgeld. Sp.a Kapellen pleit ook voor een investeringsfonds waarbij de gemeente op termijn eigenaar kan worden van handelspanden om die aan een schappelijke huurprijs door te verhuren aan startende ondernemingen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio