FOTO. "Elfdaagse is een feest voor alle Brasschatenaren"

Brasschaat - Schepen van Vlaamse Zaken Adinda Van Gerven (N-VA) is tevreden rond de Vlaamse Feestdag van 11 juli een waaier aan activiteiten te kunnen voorstellen met voor elk wat wils. Er zijn ondertussen al een aantal activiteiten achter de rug. Volgende week woensdag, op 11 juli zelf, bereikt de Brasschaatse Elfdaagse zijn hoogtepunt met een sport-, spel- en cultuurnamiddag in het park.

"We hebben een feestelijk en gevarieerd aanbod van activiteiten samengesteld. Een feest is pas een feest als er voor ieders wat te doen is: jong of oud, denker of doener, inburgeraar of geboren en getogen Brasschatenaar…", stelt de schepen.

De Elfdaagse werd feestelijk ingezet op 1 juli jl. met een optreden van het vocaal ensemble Bloezette, gevolgd door een volksreceptie met Vlaamse streekproducten van eigen bodem. Verder waren er activiteiten in de dienstencentra, een optreden van Garry Hagger en een lezing door em. prof. Louis Vos over de studentenrevoltes om Leuven Vlaams.

Gare d'Anvers bracht gisteren ‘Een vleugje jazz op het terras’ van De Remise. Morgen, zaterdag, is er om 20 uur een zangstonde 'Guldensporen' in de Remise en zondag is er om 11.15 uur een eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk, opgeluisterd door Heilig Hartkoor Donk. In de namiddag kan je aan kinderboerderij Mikerf om 14.30 uur luisteren naar klassieke muziek. De Melando's verzorgen op maandag 9 juli een optreden (om 14 uur in DC Vesalius).

Voor de nieuwkomers is er een officiële inburgeringsceremonie waar zij hun inburgerattest ontvangen en de sport-, spel- en cultuurmiddag in het park (vanaf 14 uur) wordt 's avond afgerond met een optreden op de feestweide van de Lou Romanband met John Terra en Isabelle A (20.30 uur) en een dans- en lichtspektakel gebracht door dansstudio Pivolté (23 uur). Om 18.30 uur kunnen de jongeren nog genieten van Zannemie en de Bende.

Bekijk de sfeerfoto's van de voorbije activiteiten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio