Kapellenaar Wouter De Geest nieuwe voorzitter van essenscia

Kapellenaar Wouter De Geest nieuwe voorzitter van essenscia

Kapellenaar Wouter De Geest is de nieuwe voorzitter van essenscia. Foto: RR

Kapellen - Kapellenaar Wouter De Geest, grote baas van BASF Antwerpen, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de federatie van de ondernemingen van de chemische industrie en van life sciences. Voor de voorzitter is onderwijs en vorming van jongeren een van de belangrijkste opdrachten van essenscia.

'Onze belangrijkste opdracht bestaat erin de maatschappelijke zin van chemie en life sciences beter aan te tonen, vooral bij jongeren. Alleen zo vergroten we het draagvlak om onze industrie in dit land te laten groeien', stelt Wouter De Geest.

De Geest deed deze uitspraak naar aanleiding van de opening van de interactieve rondleiding 'The Essence of Life' van essenscia bij Living Tomorrow in Vilvoorde.

Met 'The Essence of Life' wil essenscia de komende drie jaar 70.000 leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs bereiken en enthousiast maken voor wetenschap en techniek.

Wouter De Geest werd geboren in Gent in 1954. Hij staat sinds 1 februari 2007 aan het hoofd van BASF Antwerpen, het grootste chemiebedrijf in België en wereldwijd de tweede belangrijkste site van de BASF Groep.

De Geest startte zijn beroepscarrière als advocaat aan de balie van Gent om in 1982 de juridische dienst van BASF Antwerpen te gaan leiden. Later werd hij er personeelsdirecteur.

In 1998 stapt hij over naar de hoofdzetel van BASF in Ludwigshafen om er de beursintroductie van het aandeel van het BASF-concern op de New York Stock Exchange voor te bereiden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio