Uurrooster treinen in station Noorderkempen klaar

Uurrooster treinen in station Noorderkempen klaar

Wachten op de trein in station Noorderkempen Foto: Koen Fasseur

Brecht - De uurrooster die wij in onze krant twee weken geleden publiceerden werd bevestigd. Al zegt de NMBS nog niet formeel toe.

Half mei maakten we de uurroosters van de treinen tussen Brecht en Antwerpen bekend in Het Nieuwsblad. Minister Steven Vanackere (CD&V) heeft deze dienstregeling nu bevestigd op vraag van volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh (CD&V) uit Kalmthout. De eerste officiële trein moet 14 juni rijden.   Van den Bergh wilde in de commissie Infrastructuur weten of de NMBS de vooropgestelde startdatum van 14 juni gaat halen op de lijn Antwerpen Centraal - Luchtbal - Noorderkempen (Brecht) . 

'De testen met de dubbeldekrijtuigen zijn goed verlopen, het homologatieproces is aan de gang en de NMBS stelt alles in het werk om op 14 juni te starten met de commerciële dienst', bevestigde de minister. Maar de NMBS houdt nog steeds een stok achter de deur. Volgens Jef Van den Bergh wil woordvoerster Frieke Neyrinck nog geen definitieve bevestiging geven. 'De testen zijn nog steeds bezig en er moet administratief nog veel geregeld worden. 14 juni blijft haalbaar, maar we beloven op dit moment zeker nog niets,' kreeg Van den Bergh te horen.

Dienstregeling

Minister Vanackere bevestigde volgende dienstregeling: Richting Noorderkempen rijden treinen van 6.37 tot 19.37 uur met vertrek in Antwerpen-Centraal op 37 minuten na het uur, tussenstop in Antwerpen-Luchtbal op 42 minuten na het uur en aankomst in Noorderkempen op 52 minuten na het uur. De trein in Brecht richting Antwerpen-Centraal rijden om het uur van 6.08 tot 19.08 uur. Ze vertrekken om 8 minuten na het uur in Noorderkempen, om 20 minuten na het uur in Luchtbal, en om 23 minuten na het uur in Antwerpen-Centraal. Een treinrit tussen Brecht en Antwerpen duurt dus 15 minuten.

Geen weekendtrein

Jef Van den Bergh betreurt dat er nog geen treinen tijdens het weekend gepland zijn en vraagt ook latere treinen tijdens de week. 'Als er een oplossing moet komen voor het mobiliteitsprobleem in de Noorderkempen, dan moeten de treinen een volwaardige verbinding verzorgen, zeker tijdens de latere avonduren.'

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio