Harry Smeulders doet mee aan Vlaamse verkiezingen

Populaire cafébaas op lijst sp.a

Populaire cafébaas op lijst sp.a

Harry Smeulders naar Vlaamse verkiezingen Foto: Posthuis

Wuustwezel - De populaire cafébaas Harry Smeulders van jongerencafé 't Posthuis stapt in de nationale politiek. Hij prijkt als onafhankelijke op de sp.a-lijst voor het Vlaamse parlement. Gaat Harry Steve Stevaert achterna?

Harry Smeulders zetelt in de raad van Wuustwezel als fractieleider van Plus. Plus is een samengaan tussen Groen!, sp.a, het toenmalige Spirit en ZP. ZP staat voor Zwelgpartij en haar is de leider en animator van ZP. Als ZP-er kon hij rekenen op heel wat steun van jongeren.  Rekent men daarbij de expertise van Harry op het gebied van de kmo’s en zelfstandigen, zijn bekommernis om het cultureel erfgoed, zijn scherpe aandacht voor het milieu, belangstelling voor sportfaciliteiten en – niet te vergeten – een flinke schare aanhangers en een klein, maar fijn campagneteam, tja, dan is het al met al toch niet zo vreemd dat onze al even nuchtere als sympathieke PLUS-leider is aangezocht voor de sp.a-lijst.

Zwelgpartij

Harry kan zich vinden in de waarden van sp.a en aanvaardde een plaats op de lijst. Plus zegt daarover: 'Het spreekt vanzelf dat onze nummer 18 er ook zijn eigen ideeën en idealen op nahoudt. Een knipoog naar het roemruchte, non-conventionele verleden van de Zwelgpartij (ZP) zal altijd herkenbaar blijven. Politiek kan en moet immers menselijk blijven, en dat kan alleen als je bijvoorbeeld als gemeenteraadslid jezelf blijft en zogenaamde ‘hete hangijzers’ en ‘principekwesties’ met een dosis humor en zelfkennis relativeert.'

Duurzame economie

En wat zegt Harry zelf over het feit dat hij plots voor het nationale spoor kiest? 'Het gaat erom dat we zowel op Vlaams als op gemeentelijk niveau samen bouwen aan een eerlijke samenleving, aan een klimaat dat mensen sterker maakt en iedereen de nodige kansen geeft. Daar wil ik als onafhankelijke kandidaat graag aan meewerken. Het gaat dus om een resolute keuze voor de toekomst. En dat betekent voor mij onder meer kiezen voor duurzame investeringen en voor een duurzame economie. In mijn geval wil ik me ook sterk maken voor verstandige regelgeving in de horecasector, want daar mankeert nogal wat aan. En natuurlijk betekent kiezen voor de toekomst ook kiezen voor jongeren. Investeren in de jeugd – of dat nu gaat om scholing en werkgelegenheid, om sport en welzijn – is investeren in de toekomst van iedereen.’

Komen er aan de toog in Het Posthuis verhalen ‘heet van de naald’ over het reilen en zeilen van het Vlaams parlement? Steve Stevaert is het grote voorbeeld.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio