De Schakel Sint-Lenaarts heeft beste krantenlezende klas

Basisschool De Schakel won de KIK-quiz Foto: De Schakel

Brecht - De leerlingen van De Schakel uit Sint-Lenaarts wonnen de finale van de quiz van 'Kranten in de Klas'. Ze kroonden zich tot beste krantenlezende klas van Vlaanderen.

Tien scholen uit heel Vlaanderen namen het tegen elkaar op in de Derde Grote
Finale van de KiK-quiz, de spannende actualiteitsquiz voor jongeren. Ze streden om de overwinning in de krantenrubrieken binnenland, buitenland, wetenschap en techniek, cultuur en media en sport.
De finalisten werden geselecteerd op basis van hun resultaten in de online voorrondes van de quiz. Over deze vier voorrondes waagden meer dan 18.000 deelnemers hun kans. Vijf groepen bleven over bij de 10- tot 14-jarigen en vijf bij de 14- tot 18-jarigen. De Schakel won in de eerste categorie.  Supporters en begeleidende leerkrachten hadden spandoeken en toeters bij om hun favoriete ploeg aan te moedigen. Bij de jongste deelnemers ging basisschool De Schakel uit Brecht met de titel aan de haal; bij de oudere quizzers won Damiaaninstituut uit Aarschot.

Prijzen


Veel leerlingen hadden in de voorrondes al mooie prijzen voor zichzelf gewonnen. Nu kwamen daar voor iedereen nog klasuitstappen bovenop. Er waren dagtrips naar de zee en naar de Ardennen te winnen en uitstappen naar Océade, Walibi, Technopolis en de Zoo van Antwerpen. Twee scholen mochten met 200 mensen naar de bioscoop om hun overwinning te vieren. Bovendien was er voor alle aanwezigen nog een leuke goodybag van de krantenuitgevers.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio