Zo zag u de burgemeester nog niet.

Zo zag u de burgemeester nog niet.

Foto: IF

Kapellen - Het boek waarin deze foto staat, is al eventjes uit, maar we willen het u toch niet onthouden. Zo zag u Kapels burgemeester Dirk Van Mechelen nog nooit.

Speciaal voor het boek 'Van Slagers en zonen, Ode aan de echte slager' hulde burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) zich in een slagersschort en poseerde hij samen met zijn broer Frans, die een slagerij heeft in de Kapelse Dorpsstraat.

In het boek vertelt Dirk Van Mechelen over zijn jeugd als zoon van een slager. Zo vertelt hij dat hij als jongeman samen met zijn broer en zus, vaak meehielp in de zaak.

'Bij ons ging je niet zomaar van punt a naar punt b. Neen, als je je in de zaak of in het huis verplaatste, maximaliseerde je die inspanningen en nam je, bijvoorbeeld, onderweg iets mee. Een schaaltje dat van a naar b moest . Of een schort. Een vuilniszak, noem maar op. Ik heb die gewoonte nog steeds', vertelt Dirk Van Mechelen.

Ook andere bekende en minder bekende slagerszonen en slagers, waaronder burgemeester enslagerszoon Patrick Janssens (SP.A) doen hun verhaal.

Het boek werd uitgegeven door Linkeroever Uitgevers en kost 29,95 euro.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio