Academie voor beeldende kunst bestaat tien jaar

Academie voor beeldende kunst bestaat tien jaar

Kunstzuilen in het park Foto: Neel Vermeiren

Brecht - IKO, de academie voor beeldende kunst in Brecht, viert het tienjarig bestaan. In het park werd een kunstwerk opgericht en tijdens de open dagen kan men kennis maken met de werking.

Tien jaar geleden beslisten het gemeentebestuur en de hoofdschool van IKO uit Hoogstraten een afdeling op te richten in Brecht. In 2002 nam de academie intrek in de prachtig gerenoveerde ateliers van het oude Klooster in Brecht. Ondertussen is IKO Brecht de plaats voor kinderkunsten met een volwaardige kinder- en tienerafdeling.
 

Kunstwerk

Naar aanleiding van het tienjarige bestaan maakten alle cursisten samen een groot kunstwerk. Het werk bestaat uit 20 zuilen die kunstig beschilderd werden door de leerlingen. Het werk staat opgesteld op het grasveld van de parking van gemeenschapscentrum Jan vander Noot.
 

Expositie en open dagen

Zaterdag 12, zondag 13 en woensdag 16 juni, telkens van 14.00 tot 18.00 uur, organseert IKO open dagen. In de ateliers in de Gasthuisstraat 42 staat een fraaie tentoonstelling met werk van alle cursisten. Tijdens deze open dagen kunnen kinderen en tieners zich ook inschrijven voor het volgende schooljaar
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio