Aangemoedigd door collega-brandweermannen

Kapellenaar Ward Wolfs volgende week in VT4-programma 'Komen Eten'

Kapellen - De 23-jarige brandweerman Ward Wolfs is volgende week te zien in het VT4-programma 'Komen Eten'. Het zijn zijn collega's bij de brandweer geweest, die hem overhaalden zich in te schrijven.

'Vooral onze voke bij de brandweer heeft me over de streep getrokken', lacht Ward. Ward genoot geen opleiding tot kok, maar werkte wel al jong tijdens het weekend en in de vakantie in keukens en koken droeg al vroeg zijn interesse weg. Beroepshalve is hij brandweerman geworden.

'Ik kook al eens voor mijn collega's bij de brandweer en dan hoorde ik dat het VT4-programma 'Komen Eten' echt iets voor mij was', vertelt hij. En dat vond men bij VT4 blijkbaar ook, want Ward 'pakte' goed op de camera en hij werd dan ook vlot geselecteerd.

Volgende week is Ward op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag te zien op de buis. Op dinsdag is hij zelf de gastheer. Hij koos voor een aperitiefhapje met geelvintonijn, gevolgd door een voorgerechtje van coquilles in een gebrand honingjasje. Voor het hoofdgerecht bereidde Ward pangasiusfilet in kruiden 'à la Ward Wolfs'. Als dessert volgde de specialiteit van het huis en serveerde Ward zijn medekandidaten een zelfbereide sabayon.

Ter afsluiting mochten zijn gasten proeven van een echte Oosterse waterpijp met fruittabak. 'Op de waterpijp ben ik verliefd geworden in Egypte, waar ik regelmatig ga duiken. Samen waterpijp roken is plezant en brengt sfeer', vertelt hij.

Wat hij van de media-ervaring vond? 'Het is een erg leuke week geworden, we hebben veel gelachen', besluit hij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio