1250 nieuwe bomen en struiken voor natuurgebied Het Rood

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - In het kader van de Dag van de Natuur plantte Natuurpunt Antwerpen Noord in samenwerking met het gemeentebestuur zaterdag 1250 nieuwe struiken en bomen aan in natuurgebied Het Rood.

Iedereen die wilde, mocht komen helpen. Van maritiem bedrijf NYK stonden er 's morgens om negen uur zo'n dertigtal vrijwilligers klaar.

'Sinds drie jaar nemen we elk jaar deel aan een milieuactie. De vorige twee jaar waren we actief in de Galgenschoor in Lillo. Dit jaar doen we mee met de actie van Natuurpunt. We planten elk tien bomen', vertellen Melina en Pascale van NYK.

'De slogan van de Dag van de Natuur is dit jaar Werk mee aan biodiversiteit in je buurt! Het beheer in Het Rood staat in het teken van de eikenpage, een prachtige kleine vlinder die in de kruinen van zomereiken rondfladdert. Om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor de eikenpage, worden vandaag met hoofdzakelijk meidoornhagen aangeplant onder de centrale bomenrij in het grasland', stelt schepen van milieu Frederic van Haaren (Open VLD).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio