Wouter Beke en Pieter De Crem gastsprekers op CD&V-receptie

Het ontvangstcomité, met voorzitters Marie-Hélène van Tichelen (Brasschaat), Marc Delannoy (Ekeren) en Sonja Janssens (Kapellen) Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Net als vorig jaar hield CD&V Kapellen een nieuwjaarsreceptie samen met CD&V Ekeren en CD&V Brasschaat. De receptie vond plaats in 't Elcks Thuys in Ekeren-Mariaburg. Gastsprekers waren Wouter Beke en Pieter De Crem.

Sinds vorig jaar organiseren de CD&V-afdelingen van Brasschaat, Ekeren en Kapellen een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie. De eerste keer vond deze plaats in Brasschaat, in het Antverpiagebouw. Dit jaar werd gekozen voor 't Elcks Thuys in Ekeren-Mariaburg en volgend jaar zal de receptie in Kapellen worden georganiseerd.

Gastspreker was nieuwe voorzitter Wouter Beke. Ook minister Pieter De Crem kwam langs en richtte een woordje tot de aanwezigen. Hij vergeleek de politieke situatie na de jongste verkiezingen in België met een vuvuzela. 'Leuk en luid in het begin, maar op den duur moet je toch gaan dimmen', aldus De Crem.

Tijdens de receptie werden ook twee prijzen van verdienste uitgereikt. CD&V Brasschaat overhandigde de Gouden Zalm aan de vzw Mundio, een vereniging die ontstaan is uit een werkgroep binnen de Brasschaatse Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Mundio voert educatieve activiteiten uit en laat jongeren en volwassenen kennis maken met het Zuiden, met oog voor alle problemen van oorlog, onderdrukking en honger, maar vooral met focus op vele mooie initiatieven van mensen in het Zuiden.

Ook Jong CD&V Kapellen reikte een prijs van verdienste uit. De Louwke Poep-prijs, een baksteen omvat door twee handen, werd overhandigd aan het Rode Kruis en dan meer bepaald aan de mensen die er telkens voor zorgen dat de bloedgevers goed worden ontvangen en verzorgd

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio