Drinkfonteintje langs toeristisch fietspad

© Pidpa

De aangekondigde drinkwaterfonteinen in de provinciale domeinen en aan het fietsknooppuntennetwerk zijn zo goed als allemaal geplaatst door Pidpa. 16 zijn er nu al. De laatste 3 volgen dit jaar.

Neel Vermeiren

De provincie Antwerpen telt 2.750 kilometer goed aangelegde en bewegwijzerde fietspaden langs knooppunten. Goed voor 3.6 miljoen fietstochtjes per jaar. En daar krijg je natuurlijk dorst van. Tijdens en na je fietstocht kan een trappist of Dvel zalig smaken. Maar tussendoor doet ook een fris watertje wonderen. Daarom plaatste de provincie Antwerpen gratis drinkwaterfonteintjes langs het populaire knooppuntennetwerk.

Populaire trajecten Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: 'De eerste drinkwaterfontein verscheen in de zomer van 2010 in Boom, aan het nieuwe fietspad langs spoorlijn 52. Intussen zijn zo goed als alle fonteintjes geplaatst. Ze staan in de eerste plaats aan populaire trajecten, aantrekkelijke stopplaatsen en interessante knooppunten, waar liefst ook wandelroutes voorbijkomen.'

Langs kanaal

In Brecht is het drinkfonteintje geplaatst aan het Kanaal Westmallebaan. Andere fonteintjes in de provincie staan o.a. in provinciaal groendomein Hoge Mouw; provinciaal groendomein Kesselse Heide en provinciaal recreatiedomein Zilvermeer Mol en langs het knooppuntennetwerk in Brasschaat - Mikhof, Hoogstraten -Mark Meerselmolen, Kasterlee - Hoge Rielen en Zoersel - Lindeboom.

Onderhoud

Ook in het provinciaal groendomein Pulhof (Wijnegem), langs de geplande fietsverbinding tussen De Schorre en de Rupel (Boom) en aan het fort aan de Antitankgracht (Stabroek) komt er dit jaar nog een drinkwaterfontein. Pidpa, de provinciale en intercommunale drinkwatermaatschappij, plaatst en onderhoudt de drinkwaterfonteinen. Het initiatief past in de campagne ‘DrinkWater ', die leidingwater als een perfecte frisdrank promoot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus