Vlaamse finale op 7 mei

Provinciegedeputeerde Koen Helsen bezoekt mini-onderneming MathIT

Provinciegedeputeerde Koen Helsen bezoekt mini-onderneming MathIT

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Provinciegedeputeerde Koen Helsen (Open VLD) heeft maandagochtend een bezoek gebracht aan mini-onderneming MathIT van het Mater Salvatorisinstituut. MathIT won de provinciale finale en verdedigt op 7 mei de Antwerpse kleuren tijdens de Vlaamse finale.

Mini-onderneming MathIT ontwikkelde rekensoftware voor leerlingen van de latere school en biedt deze ook in licentie aan.

'MathIT biedt een combinatie van een product en dienstverlening aan, een bedrijfsvoering die tekenend is voor de Vlaamse economie. Wij moeten heb immers hebben van onze knowhow en kennis', stelde provinciegedeputeerde Koen Helsen (Open VLD), die nog meegaf het wel fijn te vinden dat er een mini-onderneming uit zijn eigen gemeente doorgaat naar de Vlaamse finale.

'Het is wellicht geen toevalstreffer dat deze mini-onderneming de provinciale finale gewonnen heeft. Het groeps- en samenhorigheidsgevoel in deze klas is groot en dat is belangrijk voor een onderneming. Ook leercoach Philippe Van de Putte leverde puik werk en voelt goed aan tot waar hij de leerlingen kan brengen zodat MathIT wel hun eigen ding blijft', stelt Werner Beyers, directeur van Mater Salvatoris.

'We verkochten ondertussen 518 CD's, aan ouders, lagere scholen en hogescholen. De omzet steeg de voorbije maand met liefst 44 procent en onze aandelen zijn momenteel 24,24 euro waard, een stijging met ongeveer 7 euro over de laatste maand', vertelt Lauren Somers, algemeen directeur van MathIT.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio