Ook voor de De Groene Linden en Het Veen

Gratis wifi voor gasten Kempense campings

Camping Het Veen Foto: Florealclub

Brecht - De provincie Antwerpen pakt uit met een primeur voor Vlaanderen: gratis wifi of draadloos internet voor kampeerders. Vanaf deze zomer kan men op 11 Kempense campings overal op het terrein gratis surfen. De Antwerpse Kempen toont zich zo nog maar eens de meest dynamische kampeerregio van Vlaanderen.

Uit een rondetafelgesprek met de kampeersector bleek het gratis aanbieden van draadloos internet een van de belangrijkste actiepunten. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: 'We helpen dit graag verwezenlijken. Ook voor ons vormt digitalisering immers een speerpunt. Toerisme Provincie Antwerpen en Gratwifi deden alle Kempense kampeerterreinen een voorstel. 9 terreinen stappen mee in het project. Zij bieden hun gasten 3 jaar lang overal op de camping gratis wifi aan. De installatie startte tijdens de paasvakantie en zal tegen de zomer klaar zijn. Samen met de campings die zelf al een initiatief hadden opgestart, brengt dit het aantal op 11. Een Vlaamse primeur.'
 

 

Kempenpromotie

Het hele project kost zo’n 30.000 euro. Toerisme Provincie Antwerpen betaalt 25% van de installatiekost. De vzw Kempen Campings doet daar 10% bovenop. Een nuttige investering, want het project promoot ook de toeristische attracties in de Kempen extra. De startpagina is een aangepaste versie van www.antwerpsekempen.be, de kampeerder kan bij aankomst zijn verblijf meteen concreet invullen. Het systeem verzamelt ook statistische info over o.a. internetgebruik (laptop, iPhone,…). Zo kan er nog gerichter promotie worden gevoerd of producten worden ontwikkeld.

Imago

 

Vorig jaar was er de allereerste Vlaamse paalkampeer-site in Arendonk. Nu pakt Kempen Campings opnieuw uit met een primeur. Goed voor het imago van de Kempense kampeersector. Voorzitter Kris Quaghebeur: 'Je overtuigt de kampeerder vandaag niet meer alleen met een ruime standplaats of animatie tijdens de zomermaanden. Bezoekers willen ook tijdens hun vakantie digitaal bereikbaar zijn en snel informatie kunnen verzamelen. Gratis internet zal kampeerders nog meer doen kiezen voor de Antwerpse Kempen. We bewijzen dat een vakantie in het groen perfect samengaat met hedendaagse communicatiemiddelen. Een winnende combinatie als je het mij vraagt.'
 

Brecht

In Brecht worden De Groen Linden en Floreal Club Het Veen uitgerust met een wifi. Andere Kempense kampeerterreinen met gratis wifi zijn Keiheuvel (Balen), De Berk (Essen), Floreal Club Kempen (Kasterlee), De Lilse Bergen (Lille), De Brem (Lille), Molenzijdse Heide (Merksplas), Berkenstrand (Retie), Breebos (Rijkevorsel) en Baalse Hei (Turnhout).

  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio