De Koninck trakteert met een vat

Brouwmeester De Koninck te gast in Brasschaat

Brouwmeester De Koninck te gast in Brasschaat

Foto: IF

Brasschaat - Dennis De Potter, de brouwmeester van De Koninck, komt op woensdag 15 juni naar Brasschaat. In verschillende cafés zal hij tonen hoe een bolleke De Koninck precies moet getapt worden. Als afsluiter trakteert hij met een vat De Koninck.

'Bij de productie van De Koninck worden de beste methoden gebruikt om vanuit de beste ingrediënten een kwalitatief speciaalbier te maken. Na de productie en de controle op de brouwerij moet het bier nog doorheen verschillende stappen vooraleer het aan de klant geserveerd wordt. Zo zijn bijvoorbeeld een goed onderhouden tapinstallatie in combinatie met de juiste tapdruk en het regelmatig spoelen zeer belangrijk en bepalend om een lekker Bolleke De Koninck te kunnen serveren. Die laatste stappen liggen in de handen van de horeca-uitbater. Daarom dat ik hen trakteer op een persoonlijk bezoekje', stelt Dennis De Potter.

De horeca-uitbaters van de bezochte cafés ontvangen nadien een handig overzicht met daarop de verschillende stappen. Als afsluiter trakteert Dennis op een vat De Koninck.

De cafés die de brouwmeester zal bezoeken, zijn de Oude Pastorie, Oud Antwerpen, Excelsior en Vieux Depot. De juiste uren zijn nog niet bekend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio