Elk Kapels gezin krijgt gratis tien kilo strooizout

Kapellen klaar voor de winter

Kapellen - Met een begrotingswijziging werd het krediet voor sneeuw- en ijzelbestrijding voor de komende winter opgetrokken tot 85.000 euro. Het gemeentebestuur investeerde in een bijkomende silo en een grotere zoutvoorraad. Daarmee is Kapellen klaar voor de winter.

'We hadden een silo, goed voor vijftig ton zout en kochten een tweede silo aan, waarin we zestig ton kunnen opslaan. Daarnaast beschikken we nog over zo'n honderd ton extra zout in zakken', stelt schepen van financiën Luc Janssens (Open VLD). Daarmee heeft het gemeentebestuur zowat een dubbele hoeveelheid strooizout klaarliggen tegenover vorige winter.

'Je moet rekenen dat tijdens een zwaar weekend, waarbij we op vrijdag, zaterdag én zondag moeten strooien, gemakkelijk twintig ton de deur uitgaat', stelt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD).

Op zaterdagen 22 en 29 oktober kunnen de Kapellenaren met de bon uit het gemeentelijk informatieblad op het Marktplein gratis tien kilo strooizout komen halen. 'Het zout wordt tussen 9 en 16 uur verdeeld. Je kan makkelijk met de auto komen langsrijden. Wel zijn alleen originele bonnen geldig. Natuurlijk mag je ook de bon meebrengen van je buren of van familie, zodat die niet zelf moeten komen', stelt burgemeester Van Mechelen nog.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio