Fotograaf Pierre Volpe andermaal in de prijzen op internationaal festival

Brecht - Met zijn portretreeks Stone Age scoort de Brechtse fotograaf Pierre Volpe weer in China.

In China krijgt men duidelijk niet genoeg van de artistieke fotografie van Pierre Volpe. Dat deze fotograaf van vele markten thuis is, bewijst hij door de grote verscheidenheid in zijn fotoreeksen. Dit keer geen artistieke naaktfotografie maar de internationaal samengestelde jury heeft gekozen voor zijn portretreeks ‘Stone Age’. Hierbij wordt telkens een dubbelportret van dezelfde persoon (personen) gemaakt. Het achterste portret dient als achtergrond en wordt zodanig bewerkt dat het wel van steen lijkt. Hierdoor krijgt
men de indruk dat de geportretteerde mensen voor een eigen standbeeld poseren. Bij sommige foto’s uit deze reeks heeft de fotograaf er zelfs voor gekozen om een interactie tussen de geportretteerde en zijn ‘stenen evenbeeld’ te laten ontstaan.

Originaliteit

Net zoals zijn Droplets-reeks is ook dit concept een vrij unieke benadering van de fotografie en de artistieke expressie binnen deze kunstvorm. De jury waardeert deze fotograaf om zijn originaliteit van thema’s. Evenals de eerdere Droplet-reeks is ook deze portretreeks nog nergens eerder vertoond geweest. Hiermee bewijst deze fotograaf dat de stelling dat alles reeds zou gefotografeerd zijn, onjuist is.

Internationale jury

Dat uitgerekend deze foto uit de reeks gekozen werd, heeft volgens de fotograaf niet alleen te maken met het concept op zich maar zeker ook met het zeer expressieve karakter en de uitstraling van de modellen die voor de foto poseerden.
De jury bestond uit Eugene Mopsik, USA. Executive Director of the American Society of Media Photographers; Betty Billingham, England. FDPS, ARPS, AFIAP, APSA en Chu Xiaoqing, China. Collected in the “Chinese Contemporary Renowned Artists Dictionary”.
De tentoonstelling werd op 7 november 2011 geopend in de stad Lishui, China.

Info

Inlichtingen over portretten via deze site.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio