Kapellenaar Koen Helsen (Open VLD) lijsttrekker voor provincieraadsverkiezingen

Kapellenaar Koen Helsen (Open VLD) lijsttrekker voor provincieraadsverkiezingen

Foto: IF

Kapellen - Provinciegedeputeerde en Kapellenaar Koen Helsen zal voor Open VLD de lijst voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 aanvoeren voor het district Antwerpen-Noord. Helsen is momenteel als provinciegedeputeerde bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Economie en Sport.

Het district Antwerpen-Noord bestaat uit de gemeenten Kapellen, Schoten, Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Stabroek, Kalmthout, Malle, Essen en Schilde.

De voorbije jaren werkte Koen Helsen onder andere aan een humane oplossing voor de mensen die permanent een weekendverblijf bewonen en ontwikkelde hij een toekomst voor de fortengordel rond Antwerpen.

De provinciegedeputeerde heeft de voorbije jaren ook veel oog gehad voor jeugd- en gehandicaptensport. Sinds 2010 kwamen er 50 G-sportclubs bij (van 129 naar 178).

Koen Helsen is ondertussen al ettelijke jaartjes politiek actief. Hij was van 1995 tot 2000 OCMW-voorzitter in Kapellen en was vervolgens waarnemend burgemeester terwijl titelvoerend burgemeester Dirk Van Mechelen Vlaams minister was. Van 1999 tot 2005 zetelde Koen Helsen ook als Vlaams volksvertegenwoordiger.

Sinds 2006 is hij gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Hij zetelt ook in de Kapelse gemeenteraad (sinds 2001).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio