Pierre Volpe laat andermaal van zich horen

Pierre Volpe laat andermaal van zich horen

Foto: Pierre Volpe

Brecht - Artistiek fotograaf Pierre Volpe is opnieuw internationaal gelauwerd. In China krijgen ze duidelijk niet genoeg van zijn foto's. Dit keer ontving hij op het 14de Internationale Festival voor Artistieke fotografie dat georganiseerd werd in Lishui (China) de bronzen medaille in de categorie 'Monochroom Vrij Werk'.

De foto's uit zijn nieuwe reeks Dark World bevielen de internationaal samengestelde jury blijkbaar zeer goed. Wanneer deze fotoreeks in eigen land te zien zal zijn, weet Pierre nog niet. Hij is naar eigen zeggen nog niet helemaal rond met dit project. Aan ideeën ontbreekt het deze fotograaf niet, alleen de tijd en de mogelijkheden zijn soms spelbrekers. Hoewel er al wel heel wat opnamesessies voor dit thema achter de rug zijn, wacht Pierre liefst nog even met het afronden van dit project tot alle ideeën uitgewerkt zijn. Dan volgt er zeker een thema-tentoonstelling in eigen land alsook de uitgave van een fotoboek, aldus deze energieke fotograaf. Modellen (M/V) die zelf met een idee zitten dat binnen het thema van de duistere wereld past en die graag eens willen samenwerken met deze fotograaf, kunnen gerust contact opnemen via zijn website: www.volpe.be.

Ook Servië ontdekt Volpe

Ook in Servië heeft men de foto's van Pierre ontdekt. Dit voorjaar zijn zijn foto's uit de inmiddels zeer bekende reeks Droplets op maar liefst twee internationale tentoonstellingen in centraal Servië geëxposeerd: in Bor en in Aleksinac . Het bijzondere spel van licht en schaduw op de minutieus geplaatste druppeltjes maakt deze fotoreeks uniek. Op de vraag hoe het toch kan dat die druppeltjes zo mooi blijven liggen, antwoordt de fotokunstenaar met een glimlach: 'Je verlangt van een kok toch ook niet dat hij al zijn keukengeheimen prijs geeft. Gewoon ervan genieten is de boodschap.'

Fotoreeks

Hoe dan ook: het is en blijft het een mooie fotoreeks om naar te kijken. Een die in 2007 al eens in eigen land tentoongesteld werd en die getuigd van ver doorgedreven professionalisme. Pierre Volpe heeft hiervan ook een fotoboek samengesteld dat te bekomen is via zijn website (www.volpe.be) of via http://fotoboeken.volpe.be. Pierre verklapte ons wel dat hij inmiddels ook met een 2de fotoreeks rond het thema van de druppeltjes bezig is. Aan de vorige reeks heeft hij 4 jaar gewerkt voor zijn eerste tentoonstelling (en boek) klaar was. Hij heeft dus nog even de tijd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio